Casa Santa Elena, a través de la directora, Raquel Gonzaga Estañol, va presentar a un grup de representants del sector hoteler, en una visita a l’establiment el passat dijous 17 d’octubre, el projecte d’ecologia integral incorporat al seu model de turisme sostenible, amb una important instal·lació per a captació d’energia geotèrmica que cobreix les necessitats de generar fred i calor de l’establiment.
La iniciativa respon a la invitació del Consell Comarcal del Baix Empordà, a través dels departaments de Turisme i Medi Ambiente. I ha permès donar a conèixer l’aposta de Casa Santa Elena per la sostenibilitat, responent a una demanda social creixent davant l’emergència climàtica.
La visita va ajuntar una quinzena de professionals i representants institucionals, com la regidora de Promoció Econòmica i Turisme de Santa Cristina d’Aro, Clàudia Crehuet, que van mostrar molt interès pel funcionament i els aspectes tècnics d’aquesta instal·lació. El grup va poder també intercanviar en un ambient distès i acollidor impressions sobre el present i futur del sector turístic.
El model energètic de Casa Santa Elena, amb la posada en marxa de descarbonització amb geotèrmia, una tecnologia puntera que permet aprofitar la temperatura del subsol, es complementa amb la de plaques fotovoltaiques. D’aquesta manera, s’aconsegueix reduir gairebé al cent per cent la petjada de carboni de l’establiment.
Concebut com un espai modern i obert, al bell mig de la natura de Solius, a Santa Cristina d’Aro, Casa Santa Elena convida a estades de benestar i recolliment interior; en línia amb la tradició hospitalària de l’entitat a la qual pertany, Institut de Religioses de Sant Josep de Girona (IRSJG).