Experiències

Experiències

Retir meditació i silenci

Durant el període que dura el retir, s’expliquen i faciliten pràctiques enfocades a desenvolupar una actitud d’atenció centrada que facilita la calma mental (Meditació Samatha), i a afavorir un estat d’introspecció, comprensió major i saviesa (Meditació Vipassana).

Es combinen propostes assegudes (en cadira o en el sòl com prefereixi cadascú) amb propostes dempeus i en moviment, a més d’exercicis corporals i algunes dinàmiques de grup, tot això potenciat per un ambient apropiat.

Donem inici al retir amb una presentació perquè les persones participants puguin compartir què els motiva a assistir i qualsevol altre aspecte que desitgin comunicar. Expliquem les pautes del retir convidant, des del moment en què s’indiqui, a mantenir silenci fins que es doni la consigna d’interrompre-ho. La durada de les pràctiques formals és de 30 minuts o més segons les característiques del grup i es duran a terme en sala i en l’exterior si el temps ho permet. La durada dels exercicis corporals i les dinàmiques de grup varia segons les seves característiques. Hi ha descansos a mig matí, al migdia i a mitja tarda. Després del sopar es realitza alguna  proposta seguida de meditació.

Cada persona és lliure a cada moment de participar o no fer-ho sempre que no interrompi o interfereixi amb el desenvolupament de la pràctica ni amb el grup. Posteriorment, amb la finalitat de tenir una guia, s’envia per mail alguns àudios de pràctiques i text complementari.

Formador: Joséma Torres, format en les tècniques de Meditació Samatha i Vipassana amb el mestre de Meditació Dhiravamsa, practicant compromès de Meditació amb més de 35 anys dedicats a l’autoconeixement, format en diverses disciplines humanistes. Co-Director de Salut Creativa, experts en formació per a particulars, organitzacions i empreses de diversos sectors i perfils de grup, amb experiència superior a 16 anys en la metodologia vivencial-integrativa aplicada al desenvolupament de recursos i habilitats personals i socials.
Dates: del 22 al 23 de juliol
Preus per l’habitació individual: 190€
Més informació: Web de Salud Creativa(cast)

Truca'ns
Envia'ns un correu
Contacta per WhatsApp
Subscriu-te al newsletter
Opcions d'accessibilitat

Accessibility Toolbar